Har fått svar från Stefan Löfvén

Svaret ger väl kanske ingen ändring för de kroniskt infektionsjukas situation  men jag tycker ändå att det var ett personligt och bra svar, tycker jag, och mycket mer personligt och givande än det standardsvar jag fick från Reinfeldts sekreterare. Jag vet ju att är landstingen och Socialstyrelsen som har ansvaret för vården men det jag ville med mitt brev var att upplysa makthavarna att det faktiskt finns en massa människor ute i Sverige som är svårt sjuka men inte får något vård och rätt till att bli friska. Och jag hoppas därför att det ändå sås ett frö någonstans.

Bästa Britt,

 
Tack för det brev som du genom min assistent Eva Johnsson sänt till mig. Jag beklagar att svaret har dröjt, på grund av hög arbetsbelastning och en stor mängd inkommande brev är det ibland svårt att hinna svara så snabbt som jag skulle önska.
 
Jag har läst ditt brev och tagit del av din beskrivning av vad som hänt dig de senaste åren. Som människa blir jag djupt berörd. Det finns så många aspekter av din berättelse och jag är tacksam över att du tagit dig tid att skriva till mig för att delge mig dina erfarenheter. Som socialdemokratisk partiledare är det dock svårt för mig att närmare kommentera enskilda personers situation och jag hoppas att du har förståelse för detta.
 
Milda vintrar har bidragit till en ökning av fästingar i skog och mark och därmed har också förekomsten av fästingburna sjukdomar såsom Borrelia och TBE ökat. Det är självklart oerhört viktigt att sjukvården anpassar sig efter förändringar i sjukdomsförekomst och tar till sig av forskning och erfarenheter från andra länder.
 
Som du säkert vet är det dock ansvariga i landstingen som, utifrån gällande lagar och regler, självständigt beslutar om hur de organiserar verksamheten inom sina respektive geografiska områden. Som socialdemokratisk partiledare har jag ingen möjlighet att bestämma över vilka prioriteringar ansvariga i landstingen bör göra.
 
Avslutningsvis vill jag än en gång tacka för att du, Britt, tog dig tid att skriva till mig. Jag bär med mig dina synpunkter i mitt fortsatta arbete. Låt mig också i all enkelhet ta detta tillfälle i akt att önska dig och de dina en fridfull jul och ett gott nytt år.
 
Med vänliga hälsningar
Socialdemokraterna
 
 
Stefan Löfven
Partiledare

2 tankar om “Har fått svar från Stefan Löfvén

  1. Bra svar som sagt. Dock så fattar ju landsting och socialstyrelse sina beslut baserade på de lagar som klubbas i Riksdagen. Löfvén sitter ju inte i Riksdagen så han har ju inte kunnat påverka där än men Socialdemokraterna har ju gjort även om de inte tillhör majoriteten. Än en gång håller jag mina tio tummar på att beslutsfattarna en vacker dag vaknar upp och börjar tillämpa verklighetsförankrade beslut som gör att du får en bättre vård och medicinering. Ha ett Gott Nytt År / Jimmy

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s