Dag 57

Måndag 26 november 2012 (IV:vecka 9)

Som sagt, 9:e behandlingsveckan och det är verkligen upp som en sol och ner som en pannkaka. Det har varit en helg i herxet tecken. I går var riktigt tungt.  Flippade och hade ont i kroppen som tusan, lite feber, yr och svårt för ljud igen. Oroligt förstås och deppigt. Inte bra att det fortfarande är så upp och ner.

I torsdags fick jag också reda på proverna som skickats till Tyskland för analys. Inte alls de resultat jag hoppats på. CD 57 =52 (ska vara helst över 200) Chlamydia Phneu LTT`= 6 (ska vara under 2 för att jag ska anses fri från TWARen). Han förklarade att det berodde på att IV:n  gör att bakterierna kommit ut i blodet istället för att gömma sig i cystorna.  Det är ju bra för då kan antibiotikan KILL IT, MEN, lik förbannat så har jag ju fortfarande bakterien kvar i kroppen.

Jag frågade vad han rådde mig för behandling och det var då endera fortsatt IV-behandling med Azitromax och Flagyl eller Azitromax i tabletter och Flagyl. Vilket då blir komplicerat då jag inte har råd med mera IV och jag klarar inte att äta tabletterna för magen. Om jag nu inte fått bort bakterierna så är risken stor för återfall, om jag inte kan äta tabletter, vilket jag är livrädd för. Effekten av IV-behandlingen kan ju också komma en tid efter att den avslutats. Behandlingen är tuff och tar ner kroppen så pass att det är först efter att man återhämtat sig som som man ser vad mycket bättre man blivit.  MEN, jag hade verkligen hoppats att mina prover varit bättre och att jag skulle må bättre vid det här läget men det är inte så ovanligt, säger han. Det kan ta tid innan jag känner effekt, som sagt.

Dr Oslo gav mig också förslaget att ta ”Cowdens protokol”l som är ett örtprogram med olika örter som är antibakteriella, detoxande och vitaminer och mineraler. Har läst lite om det här och det verkar väldigt intressant. Det är också en av sköterskorna på kliniken som har tagit det i 4 månader och mår mycket bättre. Hon har också borrelia och varit sjuk under många år utan att veta vad som varit fel. Cowdens örter är också mer effektiva på de co-infektioner som man oftast har när man fått när man har borrelia. Även parasiter och svamp är något som örterna ska bita bra på. Det mest positiva är ju att de inte tar ner kroppen så illa som antibiotikan gör utan hjälper kroppen istället. Berättar mer om Cowdens en annan dag.

Att inte må bättre än jag gör nu gör mig nojig och det är oroligt vad som händer i framtiden med mående, ersättning och pengar till eventuell fortsatt behandling. Att jag inte får behandlingen i Sverige gör ju att jag nu måste spara ihop nya pengar för eventuella återfall. Måste jag arbeta deltid utan ersättning så klarar jag inte att få ihop till behandlingen. Oro och stress är INTE bra för infektionerna så jag jobbar ständigt med att tänka positivt och inte jaga upp mig. Hur lätt det nu är med ”moment 22” situation och när hjärnans bakteriehärd  inte går att påverka med tankar. Det är tur att jag har min älskade M som är som en solvarm klippa att luta sig emot. Han har alltid lösningar på allt och har jag ramlat över kanten och dinglar över fritt fall, så drar han bara stadigt upp mig. Inte så ofta han behöver det nu mera, och det är väl ett bättrings-tecken, men igår var en sån dag.

Idag är jag i alla fall på väg till Oslo igen och det är bara att bita ihop, mobilisera och hitta nya krafter.

2 tankar om “Dag 57

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s