Dag 51

Tisdagen den 20 november 2012. (8:e IV-veckan)

Nu har det varit ett par go-dagar. Började med Flagyl i lördags, visserligen bara en om dagen, men än så länge funkar det ganska bra. Har haft bättre syreupptagning i kroppen och det har inte varit så tungt när jag går. Skönt! Väntar nervöst på provsvaren från Tyskland och hoppas få reda på det innan jag åker hem på torsdag. Håller tummarna för att proverna är i topp!

Idag har jag varit och fikat med två supergoa unga tjejer från Bergen. Vi har mycket att prata om och tiden rusar iväg. Det är skönt att umgås med dem för de vet precis hur man mått, mår och förståelsen är fullständig när någon inte mäktar med eller pratar i nattmössan eller helt enkelt bara blir ”off” helt plötsligt. Alla som går på IV-behandling på kliniken har varit väldigt sjuka och man inser vad illa däran jag varit och vilken jäkla tragedi det är att få de här infektionerna. Vad det ställer till med i kroppen egentligen. Speciellt i hjärnan där dessa spiroketer och parasiter gärna sätter sig och mår gott bland fettvävnaden. Urk!!

Idag fick jag reda på varför många, precis som jag har underfunktion och inflammation i sköldkörteln. Det beror på att bakterierna vill ha kallt för att må riktigt bra. Då ser de till att sköldkörtelns hormoner minskar, man får alltså lägre ämnesomsättning, vilket gör att man får en lägre kroppstemperatur. Fiffiga jävlar, de där snyltgästerna!!! Och inte nog med det, för att kroppen verkligen inte ska fungera då det tillsätts hormoner så ser de till att binjurarna också slöar till och därmed inte kan omvandla T4 (Levaxin) till T3 (som gör att kroppen fungerar). Grymt imponerad, får jag säga. Inte konstigt att jag mått så skit, det är ju en högintelligent elitarmé som invaderat kroppen.

Men det pågår ett inbördeskrig. Antibiotikasoldater mot bakteriekrigare.

Vi ska ta dom, vi ska kämpe! Till siste ”klutt”!!

3 tankar om “Dag 51

 1. Hej!
  Spännande att läsa om det här. Jag visste inte om sköldkörtel osv. Jag följer dig som du ser.
  Ha en skön helg.
  Hälsningar Margareta

  • Det är så kul att du följer mig! Nu har jag nog bara två veckor kvar. Har tyvärr inte råd med mer men mina värden var inte bra alls nu, CD 57 var bara 52 och så dåligt har det aldrig varit men det är för att jag går på IV, sa han. Det kommer nog att gå upp efter behandlingen. Dock var Chlamydia Phneu. över 6 och ska vara under 2 så jag har fortfarande en aktiv TWAR också. Det var deprimerande faktiskt men vet ju att TWARen är ett h-e att bli av med när man haft den så länge. MEN, jag mår bättre och får gå på det. Vi får ta en ny fika frampå och ”skvallra” lite. Ha det gott!

 2. ”Då ser de till att sköldkörtelns hormoner minskar, man får alltså lägre ämnesomsättning, vilket gör att man får en lägre kroppstemperatur. Fiffiga jävlar, de där snyltgästerna!!! Och inte nog med det, för att kroppen verkligen inte ska fungera då det tillsätts hormoner så ser de till att binjurarna också slöar till och därmed inte kan omvandla T4 (Levaxin) till T3 (som gör att kroppen fungerar).”

  Källor på detta?

  Insjuknade själv för 6 månader sedan och jag har hittills inte fått någon diagnos men symtombilden liknar TWAR. Jag har i detta även fått extrema problem med att hålla kroppstemperaturen – den är ner på 34C ibland när det är som sämst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s