Dag 44

Tisdag 13 november 2012 (7:e IV-veckan)

Livet är lite surt just nu. Det är november och det är kallt och riktigt grå-grå ute. Surkallt. Läget för mig är tungt. Kroppen är tung och trött och vill inte mera. Kämpar mot den och försöker peppa mig själv hela tiden att stå ut några veckor till.

Har idag börjat med Azitromax i ”shoten” istället för att se om det ger mer effekt. Mina leder och muskler värker och är stela och mina fötter tycker INTE om när jag går på dom. Känner mig som en 90-åring käring när jag går upp på morgonen. Att ta Azitromax tar mycket längre tid så idag var jag på kliniken i 3 timmar. Gör ju inte så mycket då jag inte har så mycket annat för mig direkt. Det blir en tur på Karl-Johans gate med omnejd på eftermiddagen innan jag går till hotellet och slappar. Det är drygt och tråkigt att vara här själv och för varje vecka så tar det emot mer och mer. VILL BARA HEM!

Jag har fått sluta med Rimactan och Artimisian för att se om det blir bättre med mina ömma muskler och leder. Det kan också vara att kroppen är full av toxiner av alla döda bakterier vilket ju i och för sig är bra men jävligt smärtsamt. I går var jag därför också till dr Alina  som är även jobbar med alternativbehandling, t ex Cowdens protokoll som ska vara väldigt effektivt. Många börjar med det efter antibiotikabehandling för att slippa få återfall som tyvärr inte är så ovanligt. Örtdropparna, som är består av ett par antibakteriella och parasitdödande och några är detoxande, är mycket effektiva på de co-infektioner som följer med borrelia. Man har ju oftast inte BARA Borrelia utan erlichia, bartonella, babesia, TWAR mm. På mig har de med prover diagnostiserat borrelia och TWAR men tror också att det är bartonella och babesia med i sammanhanget. Detta på grund av de envisa symtom jag har bl a mina ömma fötter.

Ska i alla fall bli intressant och se vad det ger. Dr Alina själv tar Cowdens för hon har borrelia. Hon har valt att inte gå på antibiotika i första hand utan börja med Cowden för att se hur mycket det ger. Hon verkade komma från Tyskland och ha erfarenhet därifrån. Även en av sköterskorna tar Cowdens och mår riktigt bra nu efter 4 månader.

Sen börjar verkligheten också. Det är ju en framtid som finns där om några veckro, efter IV-behandlingen. Hade ju önskat att jag bara blivit SÅÅÅÅ bra under behandlingen så jag kunna börja arbeta heltid direkt efter men det var ju en dröm förstås. Är tröttare än jag var innan behandlingen så det är ju inte att tänka på. De som gjort IV säger att effekten ofta kommer en tid efter man slutat, kan ta flera månader innan man känner full effekt.  Då är nästa fråga: Vad händer då när jag slutar om några veckor? Får jag sjukskrivning,  ska jag fortsätta gå på aktivitetsstöd, eller vad kan jag få för ersättning? Ska försöka arbeta min halvtid i alla fall kanske kan öka till 60% men det funkar ju inte med sjukpenning. Då är det ju 50 eller 75% som gäller. De kan verkligen krångla till det de där FK snubbarna. Under åren med denna sjukdom så har de ju mer än gärna skickat en till kurator och terapeuter som lärt en hur man ska tänka. Acceptera, lyssna på sin kropp, inte stressa, inte pressa sig och säga nej. Jo, det har man ju lärt sig och försöker verkligen leva efter det. Jag är ju en person som har haft väldigt svårt för det men har faktiskt de här åren jobbat hårt på detta och lärt mig att ta hand om mig. Tyvärr så förstår ju inte FK det. Det de skickat mig på bryr de sig ju inte om jag nu efterlever för de anser ju att jag ska arbeta heltid trots att jag inte orkar. Och DET är väl inte att lyssna på kroppen.

Jaja, gnäll gnäll, det ordnar sig på något sätt. Det har min älskade M sagt och det litar jag på. Han brukar ha rätt.

Det kan ju faktiskt vara så att jag vaknar i morn och kan göra så här också.   Staty på Folketeathret i Oslo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s